Nundah State School Receives $5,000 for New Students’ Kitchen

Nundah State School
Photo Credit: Supplied

How can children learn to appreciate nourishing and delicious meals whilst avoiding obesity? It starts with teaching them how to cook good food. Lucky for the students at Nundah State School, they now have a brand new kitchen space where they can experience the joys of cooking.



With a pizza oven, a dehydrator and a range of kitchen essentials and equipment, the new student’s kitchen at Nundah State School will allow the kids to prepare meals using fresh ingredients. The school transformed a former dental clinic and a section of a grassy slope into the students’ Village Green and The Treehouse Tinkering Studio.


 


This project was made possible by a $5,000 donation from Coles Toombul and a three-year membership subscription to the Stephanie Alexander Kitchen Garden cooking program.

“We are thrilled with the recent donation as it has allowed us to resource the space, and work with our classes and Coles to bring the curriculum to life,” Nundah State School Principal Deb Cox said. “Students are encouraged to explore the space and investigate different produce to grow, make and share in this outdoor learning area.”

Thomas Hunt of the Stephanie Alexander Kitchen Garden Foundation said that they are also happy to deliver this fruitful partnership with Coles Toombul and Nundah State School. Mr Hunt said that it always gives them pleasure to impart food education and to help kids understand where food comes from.

Tower Ad

“It’s fantastic we’re able to support Nundah State School through the Stephanie Alexander Kitchen Garden Foundation and provide students with new skills in cooking and gardening,” Coles Toombul Store Manager Justin McLoughlin said. “Helping to sustainably feed all Australians so they can live healthier and happier lives is a fundamental part of why we do what we do at Coles, and it’s exciting to see that in action.”



Meanwhile, Coles Toombul recently unveiled its makeover with wider aisles, better layout and the addition of a coffee station and a special section for dog food.

Photo Credit: Supplied
Photo Credit: Supplied